Strækøvelser

Jeg er ikke den store strækøvelse/yoga ekspert. Men jeg ved at de strækøvelser som du kan se på denne side, er effektive. - Det er nogle af de strækøvelser, som jeg ofte viser til mine massage-klienter.

Strækøvelser - Sådan gør du: Kæmper du med at få bugt med muskelspændinger, vil det være en god idé at du i løbet af arbejdsdagen husker at holde pauser og laver disse øvelser. Når du kommer hjem, kan du om aftenen lave dem igen, men denne gang gør du det mere grundigt. Det vil være godt, hvis du holde dine stræk i længere tid. Tag det stille og roligt. Træk vejret dybt så du kan mærke at muskelspændingerne giver sig yderligere, hver gang du ånder ud.

Stræk af nakke, skuldre, bryst og øvre ryg

Strækøvelser

-

Strækøvelser Massage København

-

Strækøvelser Massage København

-

Strækøvelser Massage København

-

Strækøvelser Massage København

-

Massage København

Stræk af lænd, hofte og baldemuskler

Massage København

-

Massage København

-

Massage København

-

Video - Verdens vigtigste strækøvelse mod spændingshovedpine

Indtil videre har jeg kun lavet denne ene strækøvelse-video.

De fleste massagebehandlinger jeg laver, omhandler spændinger der opstår i nakkemusklerne Levator scapulae. Det kan give smerter, spændingshovedpine, nedsat bevægelighed eller hold i nakken. Levator scapulae har funktionen at løfte skuldrene. Spændingerne kan typisk opstå ved arbejde foran en pc, hvor mange har det med at glemme, at sidde ergonomisk korrekt. At sidde ergonomisk korrekt, går blandt andet ud på at man skal hvile underarmene på bordet foran tastaturet, have sænkede og afslappede skuldre, støtte i lænden og helst have skærmen i en god højde, så man ikke bøjer hoveder forover for at se ned på skærmen. Nogle andre kan have dårlige vaner med at holde skuldrene løftet når de for eksempel løbetræner eller skære grøntsager, sidder ved en symaskine osv.
Hver gang jeg har massagebehandlet en klient med disse nakkespændinger, viser jeg dem altid den strækøvelse man skal lave for at afspænde Levator scapulae. Jeg oplever ofte at en tilbagekommende klient har glemt, hvordan det nu er at man strækker Levator scapulae. Derfor har jeg nu lavet en lille video på min iPhone, som I altid vil kunne finde her på hjemmesiden.